O nama

 

 Tehnomont brodogradilište Pula d.o.o  naveden  je kao vodeće hrvatsko brodogradilište srednjih dimenzija, s tim  da smo na hrvatskom tržištu jedan od vodećih graditelja aluminijskih brodova.
 Zbog velike  konkurencije sa Dalekog istoka u gradnji čeličnih brodova, tvrtka se usmjerila za razvoj sofisticiranih brodova od aluminija i čelika; a naš je cilj ići dalje s razvojem ovog trenda.
Sva naša buduća ulaganja u materijalna i ljudska resursi prate razvoj ovog koncepta koji ima za cilj pristup ovom segmentu tržišta koji uključuje izgradnju specijalnih brodova od aluminija i čelika (radni brodovi, tegljači, ribarski brodovi, brodovi velike brzine itd.) duljine do 80 m.
Budući da je glavna djelatnost naše tvrtke brodogradnja i popravak brodova, osnovne funkcije su u skladu s tim raspoređene kao odjeljenja, a istodobno su vođenje knjiga, knjigovodstvo i administrativni poslovi povjereni tvrtki Tehnomont d.d. u kojoj djeluju još dva profitna centra: BMN i Marina Veruda


 

Profitni centar  BMN (bravarija, montaža, nautika) specijalizirano je za izradbu čeličnih konstrukcija za graditeljstvo i cjevovoda za plinske turbine, a 2003. za tehnološka postignuća u proizvodnji solarne opreme za zagrijavanje vode, kao prva tvrtka proizvodnoga karaktera u Istri, dobila je priznanje u obliku znaka Hrvatske kvalitete, koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora.

Profitni centar Marina Veruda proteže se na 1500 m dužine i svojim položajem pruža siguran zaklon od svih vjetrova. 
Niz od 19 molova opremljen je priključcima za struju ( 220 i 380 V) i vodu te raspolaže sa 630 vezova za plovila do 40 m ( mogućnost priključka mega-jahti) i maksimalnim gazom do 4 m. 


 
Naši poslovni ciljevi
 
                               ► zadovoljstvo naših sadašnjih i budućih klijenata
 

                               ► stvaranje moderne organizacije sa  stimulativnim radnim okruženjem

                               ► promicanje jedinstvene kreativnosti kao osnova poboljšanja poslovanja

                               ► promicanje strasti za uspjehom u svim poslovnim aspektima

                               ► pridržavanje visoke razine kvalitete izrade ;ekonomski prihvatljive cijene, poštivanje rokova 

                               ► ugovaranje novih poslova i prodor na nova tržišta, na osnovama dugogodišnje tradicije, znanja, inovativnosti 

 


Tehnička sposobnost i kompetentnost Tehnomont brodogradilišta d.o.o
 

Brodogradilište se proteže na površini od 40.000 m2 te posjeduje dva navoza za izvlačenje i porinuće brodova do 44 m dužine ili 600 tona težine. Navozi se koriste uglavnom za remont i rekonstrukcije brodova , i to čeličnih, aluminijskih, staklo plastičnih i drvenih. Pored prostora oko navoza brodogradilište raspolaže s oko 4000 m2 zatvorenog prostora , od velike je važnosti hala uz samu obalu koja je na tračnicama tako da se može otvarati radi ubacivanja težih brodskih elemenata, kao i prilikom porinuća gotovih brodova , koje se izvodi bočnim načinom ( brod klizi po privremenim demontažnim saonicama do ruba obalnog zida i slobodnim padom ulazi bočno u more). Hala je dugačka 60 metara , može se nadograditi do 80 metara široka je 20 metara. Obalni zid dužine 200 metara služi za privez brodova kod završnih radova opremanja. Uz tu halu postoji i manja za gradnju manjih plovila, naročito aluminijskih , dužina koje je 75 metara.
Za potrebe opremanja brodova, Brodogradilište raspolaže sa svim potrebnim radionama – mehaničarska , elektro, stolarska, i radiona za strojnu obradu…. Uz sve navedeno raspolaže i sa dovoljno zatvorenog skladišnog prostora za pohranjivane materijala i opreme te potrebnim radionama za održavanje sredstava rada .Uz sve to uz obalni zid izgrađeno je desetak tisuća metara kvadratnih betonskih radnih platformi za teške terete . Sve skupa opremljeno je energetikom –struja, voda radni plinovi

 


Ljudski potencijali- kvalitetna stručna i kreativna radna snaga
 

Bitna i ne zanemariva stavka u našem Brodogradilištu je i prostor "škola zavarivanja" ,koja je opremljena sa svom potrebnom infrastrukturom za školovanje i atestiranje zavarivača. Brodogradilište zapošljava oko 300- 350 svojih radnika i pedesetak kooperanata. Od tog broja oko 200-250 radnika radi na dislociranim gradilištima ; danas u njemačkim brodogradilištima. Osim potrebnih kvalificiranih radnika svih brodograđevnih struka ,brodogradilište zapošljava dvadesetak inženjera strojarstva , brodogradnje i elektrotehnike.
Takva opremljenost i struktura zaposlenih omogućava brodogradilištu da više od 90 posto prihoda ostvaruje izvozom u Norvešku, Škotsku Irsku , Englesku, Njemačku danas a u bliskoj prošlosti Gibraltar Rumunjsku, Srbiju, Crnu Goru, Sudan.
 

Naši standardi kvalitete

Naši sustavi upravljanja certificirani su u skladu sa zahtjevima standarda sustava upravljanja:
ISO 9001: 2015; ISO 14001: 2015; OHSAS 18001: 2007 certificiran od Bureau Veritas (BV).
Naš Upravni Odjel je visoko kvalificiran i raspolaže svom potrebnom opremom za kontrolu kvalitete građevinskih građevina i zavarivačkih radova (NDT, Ultrazvuk i Penetransi).

 

Proizvodni pogoni, procesi i zaposlenici certificirani su:
  • Prema ISO 9001: 2015 od BVQI
  • Prema ISO 14001: 2015 od BVQI
  • Prema OHSAS 18001: 2007 od BVQI
  • za postupke zavarivanja u brodogradnji, iz CRS-a (Hrvatski registar brodova)
  • za brodogradnju od aluminija i čelika prema BV (Bureau Veritas) normama
  • za izradu čeličnih konstrukcija prema normi DIN 18800 tvrtke SLV München
 

Priznanja
 
TEHNOMONT d.d.
dobitnik Povelje Grada Pule- za postignuća i izvanredne rezultate u 60. godina uspješnog rada i razvoja gospodarstva grada Pule 
MARINA VERUDA
 ponosni nositelj  Plave zastave od 1999 godine i Zelene zastave od 2019 godine.