Ribarica 107

Ribarica sa specijalnom propulzijom pogonjena sa dva uparena elektromotra koji pogone jedan brodski vijak preko zajedničkog reduktora. Električna energija za propulziju i ostale potrebe broda dobija se iz dva generator seta (2x400kW) poznatog proizvođača motora Scania. Brod je opremljen Litij Ion baterijama renomioranog proizvođača Corvus. Baterije čiji je ukupni napon preko 700 V istosmjerne struje napajaju sve funkcije broda preko sustava transformatora i frekventnih pretvarača te omogućuju ribarici plovidbu na niskom opterećenju u trajanju nekoliko sati. Također, ribarica može biti privezana i bez buke generatora biti snabdijevene električnom energijom tokom cijele noći bez potrebe spajanja na obalni priključak električne energije.
Brod je opremljen sustavom punjenja baterija te se može koristiti i kao isključivo električno plovilo bez upotrebe generatora ukoliko su zahtjevi za snagom niski.
 
Brod je opremljen najmodernijom navigacijskom i komunikacijskom opremom od koje valja izdvojiti “state of the art” echosounder koji je esencijalan sustav za ribolov.
 
 

Project Details

 
Lenght over all                    20.99 m
Lenght betw perps   17.82m
Breadth mld   9.00 m
Depth mld main deck   4.56 m
Depth mld shelter deck   6.96 m
Design draft   4.80m
Service draft   3.80m
Frame spacing    500 mm
Fuel oil    obt 40 m3
Fresh water   obt 15 m3
Water ballast    18m3
Sewage   4m3
Fish hold   obt 150m3
Authorities   Norvegian Maritime Directrate ( NMD) Havfiske